Thuisverpleging Lokeren  thumbnail

Thuisverpleging Lokeren

Published May 01, 22
7 min read

Thuisverpleging - Thuiszorg nodig?

Bij Thuisverpleging Lokeren kan u terecht voor een brede waaier van verpleegkundige diensten. We lijsten hier enkele voorbeelden op: Zonder doktersvoorschrift Alle hygiënische verzorging. Denk hierbij aan wassen, aankleden,… Met doktersvoorschrift Wondzorg Inspuitingen Wekelijks klaarzetten medicatie Blaassondage Lavement Sondevoeding Compressietherapie Aanbrengen van zalven Parenterale voeding Palliatieve zorgen Plaatsen & toezicht houden op intraveneuze en subcutane perfusie (bv. pijnpompen) Stomazorg Aanbrengen van oog/oordruppels post-operatief Suprapubische zorg Bloedafnames PCR-testen Toedienen van insuline

Waarom voor ons kiezen?

Als zelfstandige verpleegpraktijk is uw tevredenheid van groot belang. Het is immers de beste reclame. We zullen er alles aan doen om u de beste zorgen toe te dienen, zodat u met een goed gevoel terugkijkt op onze samenwerking. Onze werking is discreet en voorspelbaar. Alle kosten worden rechtstreeks in rekening gebracht met uw mutualiteit.

Hoe Kom Je In Aanmerking Voor Thuiszorg?

Als verpleegkundige in de heb je zelf je loon in handen in die zin dat hoe meer prestaties, hoe meer inkomsten je binnenkrijgt. Wanneer je graag deel wil uitmaken van een team, kan je er bovendien voor kiezen om in een groepspraktijk te werken (Wat kost thuis verpleging?). Zo kan je dan als zelfstandig verpleegkundige toch overleg plegen en is er de mogelijkheid om als collega’s voor elkaar in te springen wanneer nodig.

Met de vergrijzing van de bevolking en de hoge kosten van een verblijf in het ziekenhuis, kent de vraag naar een blijvende stijging (Voor elke zorgbehoefte hebben wij een Thuisverpleging oplossing op maat!). Daarnaast verloopt de betaling van de zelfstandige thuisverpleegkundige gelijk als die van een andere verplegingsdienst, en worden uiteraard alle prestaties van de zelfstandig thuisverpleegkundige door alle verzekeringsinstellingen erkend en terugbetaald.

Doordat de patiënt er zich thuis voelt, kan dit er toe bijdragen dat hij zich sneller beter gaat voelen. Daarnaast wordt de patiënt die met zelfstandige thuisverpleging verzorgd wordt, vaak door dezelfde verpleegkundige behandeld. Dat zorgt ervoor dat de verpleegkundige goed op de hoogte is van zowel de patiënt als zijn dossier en dat het mogelijk wordt om een hechte vertrouwensrelatie op te bouwen.

Bovendien garandeert een zelfstandig verpleegkundige een goede service waarbij flexibel gewerkt wordt. De dienst voor zorgt ervoor dat een verpleegkundig dossier wordt opgesteld voor de patiënt - Thuisverpleging Lebbeke. In het belang van de gezondheid van de patiënt gaat de zelfstandig thuisverpleegkundige een goede samenwerking aan met de andere zorgverleners van de patiënt.

Als extra service kan de dienst voor zelfstandige thuisverpleging de patiënt ook in contact brengen met aanvullende thuishulp. Wanneer zelfstandige thuisverpleging gecombineerd wordt met deze aanvullende thuishulpdiensten, wordt er maximaal op toegezien dat de patiënt zo lang mogelijk in zijn vertrouwde omgeving kan blijven. De patiënt kan voor een grote waaier aan diensten kiezen voor thuisverpleging.

Ook kan een intraveneuze perfusie gekozen worden wanneer het toedienen van medicatie en het afnemen van bloed op heel regelmatige basis dient te gebeuren. Ook een poortcatheter of een porth-a-cath kan geplaatst worden om gedurende een langere periode voeding en medicatie intraveneus toe te dienen (24 uur op 24 uur: Thuisverpleging is 24u/ 24u en 7/7 beschikbaar voor elke zorgaanvraag.). De is daarnaast ook opgeleid voor het plaatsen en verzorgen van sondes, het toedienen van sondevoeding of parenterale voeding.

Thuisverpleging Meerdonk‘Iedereen wil zo lang mogelijk in zijn eigen huis blijven wonen’, begint Frank. ‘Naast het feit dat het natuurlijk fijn is, is dat ook goed mogelijk met de extra zorg die we thuis kunnen bieden. De laatste jaren blijven mensen steeds langer thuis wonen. We hebben daardoor niet alleen te maken met de cliënt die zorg nodig heeft, maar ook met de mantelzorger met wie je nauw samenwerkt (Thuisverpleging Belsele).

We kijken naar de mogelijkheden en hoe we elkaar kunnen aanvullen. Ook brengen we altijd de dagopvang ter sprake of de respijtzorg van Strandgoed Ter Heijde. Mooie mogelijkheden voor zowel de cliënt als de mantelzorger, die dan even kan bijtanken.’ Wil: ‘Je merkt dat de mantelzorger hun naasten vaak al zelf helpt en het lastig vindt om de zorg uit handen te geven.

‘We helpen vaak cliënten met opstarten en begeleiden ze. Zo zijn er cliënten die zelf kunnen douchen en staan wij erbij om hen die sturing te geven. We helpen hen om zichzelf zoveel mogelijk zelf te redden thuis - Thuisverpleging nodig?. We kunnen ze helpen met steunkousen aantrekken, maar kijken ook hoe ze dit straks weer zelf kunnen doen.

Als je dat stukje zelfstandigheid weer hebt gegeven en na de geleverde zorg weer naar buiten stapt, ben ik altijd blij en tevreden.’ Dat Wil al 17 jaar in de thuiszorg werkt, zegt eigenlijk al genoeg. ‘Het is gewoon echt heel leuk en afwisselend werk. Het is zo fijn als je iemand in zijn/haar omgeving kan helpen (Thuisverpleging De Klinge).

Het hele huis ademt de sfeer uit. Je leert de cliënt in zijn/haar omgeving kennen en ze vertrouwen je zoveel toe,’ vertelt Wil. Frank knikt instemmend. ‘Je bent er dan ook echt alleen voor hen. Ze vinden naast de zorg de persoonlijke aandacht prettig.’ ‘We zien de laatste jaren dat zorg die we geven ook langer en complexer is’, vervolgt Frank.

Het is echt niet meer zo dat we alleen steunkousen aandoen en wassen. Er komt vaak meer bij kijken. Het vergt ook veel creativiteit. Iedere zorgvraag is anders, iedere cliënt is anders. Je moet kijken hoe ga ik dat hier doen, wat past wel en wat past niet.’ Wil: ‘Je komt te gast bij iemand thuis.

Thuisverpleging PuiveldeDat vertrouwen wat je krijgt is zo mooi.’ Frank: ‘Fijn dat je je er zo van bewust bent dat je bij iemand te gast bent, dat is net dat stukje wat de mensen het vertrouwen geeft.’ Wil: ‘Ze kijken echt naar je uit. In de thuisverpleging zijn we elke dag bezig met tijd en werkdruk.. Als je een paar dagen niet geweest bent, hebben ze je gemist.‘Als ik zie dat er een ergo- of fysiotherapeut ingeschakeld moet worden, leggen wij die contacten. Ook werken we nauw samen met de huisartsen. Iedere cliënt heeft zijn eigen dagritme. We proberen altijd naar hun wensen te handelen, wat is hun ritme en samen met hen en de mantelzorger stemmen we de zorg af.

Het komt ook voor dat iemand in zijn laatste levensfase thuis is. Als iemand de terminale zorg thuis in de vertrouwde omgeving wil ontvangen en als je daar, samen met je collega’s, aan kan bijdragen dan is dat echt waardevol.’ ‘Ik ben echt trots op de collega’s in de thuiszorg’, aldus Frank.

000 bezoeken aan cliënten gebracht. Dat is echt heel veel. Ze gaan door weer en wind en zijn zo enthousiast. Dat ook onze cliënten tevreden zijn zie je ook terug op Zorgkaart, Nederland. Een gemiddeld cijfer van 8,7 is echt om trots op te zijn.’ Wil: ‘Het contact met cliënten is ook zo leuk, ze zijn zo blij als je komt.

Het is echt heel leuk werk.’ .

In de thuiszorg kom je elke dag bij verschillende mensen thuis. Je bent bij hen te gast, in hun eigen omgeving. Dat maakt thuiszorg heerlijk afwisselend. Want waar je bij de ene persoon helpt met wassen en aankleden, is het bij de volgende cliënt misschien juist vooral het toedienen van medicatie waar het om draait.

Alle Hygiënische Verzorging - Thuisverpleging

Tegenwoordig blijven de meeste ouderen juist zo lang mogelijk in hun eigen omgeving wonen. In de buurt die ze kennen en in het huis waarin ze zich al jarenlang prettig voelen. Jij helpt deze mensen om dat te bereiken. Want thuiszorg is de toekomst. En daar draag jij aan bij! Wil je graag ’s avonds werken als je partner thuis bij de kinderen is? Of liever niet elke dag in touw zijn? Graag in het weekend werken? Of bij voorkeur alleen doordeweeks? In overleg is heel veel mogelijk in de thuiszorg.

Wanneer je in een verpleeghuis werkt, zijn de bewoners op je afdeling vaak min of meer gelijk aan elkaar. Ze hebben bijvoorbeeld vaak hetzelfde ziektebeeld (Thuisverpleging De Klinge). In de thuiszorg is dat heel anders. Je eerste cliënt kan iemand zijn met dementie, terwijl je op je tweede adres iemand treft die tijdelijk zorg nodig heeft na een operatie en je derde cliënt iemand is die heel zelfstandig leeft, maar alleen met wassen en aankleden hulp nodig heeft.

Je gaat immers alleen naar je cliënten toe. Maar niets is minder waar. Je werkt namelijk samen met een team, waarbij je elkaar met raad en daad terzijde staat. Je kunt dus altijd bij een collega terecht als je er even niet uitkomt. Hebben deze vijf redenen jou overtuigd? Ben je verzorgende of verpleegkundige en wil jij ook werken in de thuiszorg bij Groenhuysen? Ontdek dan onze vacatures en solliciteer vandaag nog! - Thuisverpleging Elversele.

Toestemming(verplicht) Ik heb het privacy statement gelezen en ga akkoord. Tempus Thuisverpleging wil de kwaliteit van zorg terug voorop zetten..(verplicht)

Bent u op zoek naar particuliere thuiszorg? Dan wordt het de hoogste tijd dat u nu op zoek gaat om dit te regelen. Als u de keuze maakt voor Uw Zorg, Compaan, dan wordt het allemaal voor u goed geregeld maar dan houdt u wel de regie in eigen hand.Er wordt dan een particulier verpleegkundige geregeld wanneer dit nodig is en hij of zij komt bij u aan huis. Geen zorgen meer wanneer u ziek bent, alle zorg wordt door ons geregeld! Het kan zijn dat u gedurende de hele dag zorg nodig heeft. Daar kunnen wij dan op inspelen want wij kunnen u dan begeleiding, verpleging of verzorging bieden op de momenten, dat het noodzakelijk is.

Wat is Thuisverpleging?

Thuisverpleging is er voor personen die verpleging nodig hebben, bijvoorbeeld nadat ze uit het ziekenhuis ontslagen zijn of herstellen van een ongeluk of aandoening. Door thuisverpleging kan een persoon sneller het ziekenhuis verlaten en kan opvang in een residentiële voorziening vermeden worden. Thuisverpleging gebeurt door verpleegkundigen. Een verpleegkundige kan geneesmiddelen of inspuitingen toedienen, wonden verzorgen, palliatieve zorgen verlenen, ... Naast verpleegkundige zorg moeten de verpleegkundigen ook aandacht hebben voor gezins- en sociale omstandigheden. Een dienst voor thuisverpleging groepeert een aantal thuisverpleegkundigen die ofwel als werknemer voor de dienst zelf werken, ofwel als zelfstandige met de dienst samenwerken. Zo werken die verpleegkundigen beter met elkaar samen en kunnen ze elkaar helpen, ondersteunen of vervangen waar nodig. De dienst voor thuisverpleging zelf bewaakt de kwaliteit en de continuïteit van de dienstverlening.

Latest Posts

Wanner Krijg Je Thuishulp

Published Nov 22, 23
7 min read

Indeed Thuishulp

Published Nov 21, 23
7 min read

Thuisbegeleiding Antonius

Published Nov 17, 23
3 min read